Περιοχή Παρέμβασης

O Δήμος Σιντικής βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα των Σερρών, Κεντρική Μακεδονία, Ελλάδα. Έδρα του δήμου είναι η πόλη Σιδηρόκαστρο. Είναι χτισμένος κοντά στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Στρυμόνα, στις όχθες του ποταμού Κρουσοβίτη με φυσικά ιαματικά λουτρά και πανέμορφη φύση. Ο υγρότοπος της τεχνητής λίμνης Κερκίνης δημιουργήθηκε από φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα. Αυτός ο μοναδικός βιότοπος, που προστατεύεται από τη Σύμβαση RAMSAR για τους Υγρότοπους, είναι το φυσικό σύνορο της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Είναι ένας από τους πλουσιότερους οικότοπους πουλιών στην Ελλάδα: που φιλοξενεί περισσότερα από 300 είδη. Οι ιαματικές πηγές Σιδηρόκαστρο και Αγκίστρο έχουν θερμοκρασία περίπου 45 °. Χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν σε αυτές τις θερμές πηγές κάθε χρόνο, τόσο για αναψυχή όσο και για θεραπεία, ειδικά μετά την πρόσφατη ανακαίνιση των τουριστικών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Ο Δήμος Βόλβης πήρε το όνομά του από τη λίμνη Βόλβη, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα. Έχει μήκος περίπου 19 χλμ και πλάτος 12,9 χλμ. Η έκταση είναι 68 km² και το βάθος είναι 20 m. Ο Δήμος περιλαμβάνει δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ασπροβάλτα και ο Σταύρος στον κόλπο του Στρυμονικού, Αιγαίο.

Ο Δήμος Struga βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή σχεδιασμού του N.M. Η Struga βρίσκεται σε μια ανοιχτή κοιλάδα στη λίμνη της Οχρίδας και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας.

Ο Δήμος Strumica βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Βρίσκεται στη γεωγραφική περιοχή του Strumica Field, όπου αυτό συναντά τις ορεινές περιοχές στα βουνά Plavuš (δυτικά) και Belasica (νότια). Ο ποταμός Struma ρέει βόρεια της πόλης, ενώ αρκετοί παραπόταμοι ρέουν μέσω της περιοχής της πόλης.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα εφαρμόσει εκπαιδεύσεις σύμφωνα με τη διαχείριση του Spa, την τεχνική εστιατορίων και υπηρεσιών καθώς και τη διαχείριση των τουριστικών επιχειρήσεων όχι μόνο στο δήμο Σιντικής αλλά και στην ευρεία περιοχή της περιφερειακής ενότητας των Σερρών.

Οι δραστηριότητες του έργου θα υλοποιηθούν στην παραπάνω περιγραφείσα περιοχή, αλλά μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας  σχετικά με δράσεις δικτύωσης και κεφαλαιοποίησης, κυρίως μέσω της εκδήλωσης “tourism operators networking event” θα προσπαθήσει να επεκτείνει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις του έργου και σε άλλες περιοχές.